Un altre cassola de cargols dolços i coents amb El Cuiner Mut
CARGOLS DOLÇOS I COENTS
Ingredients:
– Cargols
– Moscatell
– Bitxo
– Cansalada
– Pernil salat
– Ceba
– All
– Tomàquet
– Farina
– Farigola, llorer i fonoll.
– Avellana
– Julivert
– Oli
– Sal
Procediment:
Per bullir els cargols.
Després de tenir els cargols en dejú durant una setmana els hi fem dos o tres rentades amb aigua, sal i vinagre.
Els posarem a bullir amb aigua freda, farigola, fonoll i llorer.
Els deixem bullir un 30 minuts.
Colem aquest caldo i l’aprofitem per fer el guisat.
Anem per a la cassola:
Posem una cassola al foc amb un bon raig d’oli.
Sofregim en aquest oli la ceba amb un parell d’alls tallats ben petits.
Afegim la cansalada tallada a tiretes.
Ratllem un parell de tomacons i els afegim al sofregit.
Incorporem el bitxo
Un parell de cullerades de farina per espessir i arriba el moment dolç… un bon raig de moscatell.
Deixem reduir el moscatell i mullem el sofregit amb un parell de cullerots del brou de bullir els cargols.
És el moment de la farigola i d’incorporar el cargols que ja tenim bullits
Cobrim els cargols amb més brou de cargol, tapem la cassola i els deixem coure uns 10 minuts.
Mentrestant preparem la picada: avellanes, all i julivert, un punt de sal.
Un cop passats els 10 minuts de cocció incorporem el pernil salat tallat a trossets petits
5 minuts més de cocció i ja podem incorporar la picada.
5 minuts més de cocció, apaguem el foc i deixem reposar unes hores abans d’escudellar.