Salsa romesco – Monsieur Cuisine Connect – Cast Iron

Salsa romesco freda

Ingredients:
– 4 nyores
– 4 tomacons
– 1 cabeça d’alls
– 50g d’avellanes torrades
– 2 llesques de pa
– 2 cullerades soperes de vinagre
– 20dl d’oli OVE

Elaboració:
Possarem en remull durant una nit les 4 nyores.
Retirem amb molt de compte la polpa de les nyorers.
Escalivem els 4 tomacons i la cabeça d’alls.
Torrem les dues llesques de pa.
Introduim en el got del robot, els 50g d’avelllanes torrades, els 4 tomacons, la polpa de les nyores, les dues llesques de pa torrat, les dues cullerades soperes de vinagre, la polpa de la cabeça d’all escalivat i els 20 dl d’oli OVE.
Triturem a màxima velocitat durant el temps que faci falta.
i ja tenim la salsa llesta.
Aquesta salsa és ideal per acompanyar qualsevol verdura o carn a la brasa, així com un peix fet al vapor

A continuació us deixo la recepta original del llibre “El Gran Llibre de la Cuina Catalana” d’en Josep Lladonosa i Giró, editat en el any 1991.

Jo he fet la meva adaptació pel robot Monsieur Cuisine Connect.
Cada un de vosaltres pot fer la seva versió adaptada al paladar de la vostre bombolla covid..

SALSA ROMESCO FREDA
Josep Llanonosa i Giró
INGREDIENTS
tomàquets 12 ben madurs
alls 1 cabeça
avellanes torrades 50g
pa 3 llesques
pebrots de romesco 7
vinagre 3 cullerades
oli 2 dl
pebre o una mica de bitxo

ELABORACIÓ
Algunes persones elaboren aquesta recepta amb el ingredients cuits a la graella, o bé fregits amb una mica d’oli.
Torreu a la graella els tomàquets, els alls sense pelar, les llesques de pa i els pebrots, fent que els tomàquets quedin reblanits, els pebrots escalivats i el pa torrat, sense que es cremin.
Piqueu-ho tot al morter: els tomàquets i els alls pelats, les avellanes sense pelar i els pebrots i, si s’escau, el bitxo, sense llavors, així com les llesques de pa torrat. Un cop formada una pasta afegiu-hi, sense deixar de remanar la mà de morter, el vinagre i l’oli; ho poseu a punt de sal.
Nota: Actualment alguns piquen els ingredients amb el triturador elèctric, reduint-ho tot a puré.
Es molt possible no trobar els pebrots de romesco; generalment se’ls substitueix per nyores, fins i tot a la romescada hi posem nyores quan, genuïnament, haurien de ser pebrots de romesco.
EL GRAN LLIBRE DE LA CUINA CATALAN – Ed. Empuries

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.