Recepta de CREMA CATALANA en català amb indicacions en Español and English!!! by EALA BIA

RECEPTA DE LA CREMA CATALANA / RECETA DE LA CREMA CATALANA / CREMA CATALANA RECIPE

500ml de llet / de leche / of milk
80g de sucre blanc / de azúcar blanco / of white sugar
15g de maicena / of cornstarch
4 rovells d’ou / yemas de huevo / egg yolks
1 pela de llimona / piel de limón / lemon peel
1/2 branca de canyella / rama de canela / cinnamon branch
Una mica més de sucre, per a cremar desprès
Un poco más de azúcar, para quemar luego
A little bit more of sugar, to torch it later

Barrejar una mica de la llet amb la maicena i reservar. Fer bullir la resta de la llet amb la pela de llimona i la canyella. Quan bulli, enretirar del foc i deixar infusionar 15 minuts tapada. Barrejar la llet amb maicena amb els rovells d’ou i el sucre. Tirar una mica de la llet infusionada ja no tan calenta en aquesta mescla i barrejar. Abocar aquesta barreja a la llet infusionada i tornar a dur-la al foc. Escalfar a foc lent sense parar de remenar fins que espesi una miqueta. Servir en els recipients i deixar refredar primer a temperatura ambient i desprès a la nevera un mínim de mitja hora. Just abans de servir, tirar una mica de sucre per damunt i cremar-la.

Mezclar un poco de la leche con la maicena y reservar. Hervir el resto de la leche con la piel de limón y la canela. Cuando hierva, retirar del fuego y dejar infusionar tapada surante 15 minutos. Mezclar la leche con maicena con las yemas de huevo y el azúcar. Tirar un poco de la leche infusionada ya tibia en esta mezcla y remover. Añadir esto al resto de leche infusionada y llevar de nuevo al fuego. Calentar a fuego lento sin parar de remover hasta que espese un poquito. Servir en los recipientes y dejarla enfríar, primero a temperatura ambiente y luego mínimo media hora en la nevera. Justo antes de servir, tirar un poco de azúcar por encima y quemarlo.

Mix a little bit of the milk with the cornstarch and reserve. Bring to a boil the rest of the milk with the cinnamon and lemon peel. As soon as it starts boiling, remove from the heat, cover it, and let infuse for 15 minutes. Mix the milk with cornstarch with the egg yolks and the sugar. Pour a bit of the tempered infused milk and stir. Put this mixture with the rest of the infused milk and bring it back to the heat. Use low heat and don’t stop stiring. When it starts thikening a little bit, remove from heat and serve. Let it cool down, at room temperature at first, and then put it on the fridge for, at least, half hour. Right before serving, sprinkle a little bit of sugar and torch it.

Compartiu si us ha agradat! Gràcies!
¡Compartid si os ha gustado! ¡Gracias!
Share if you liked it! Thanks!

Carquinyolis: https://youtu.be/tkj1beaAhVE

by Eala Bia
www.facebook.com/ealabia
www.instagram.com/ealabia
ealabiapastry@gmail.com

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.