Ramon Roset. Curs de Prescriptors de Formatges Catalans

De formatges n’hi ha de molts tipus segons la procedència, del mètode d’elaboració… N’hi ha de cabra, d’ovella, de vaca; serrats, de tupí, frescos, brossats; de la Vall d’Aran, de la Garrotxa, de la Selva… I no acabaríem. Aquest curs posa una mica d’ordre al mapa formatger de Catalunya a partir de quatre sessions teòriques on es comptarà també amb l’assistència d’un formatger que explicarà la seva experiència en primera persona.

SESSIÓ 1 – Formatger convidat: Salvador Maura (Mas d’Eroles)

– Introducció a les tècniques d’elaboració de formatges
– Classificació dels formatges
– Principals defectes dels formatges
– Tast de formatges de vaca

SESSIÓ 2 – Formatger convidat: Jordi Arroyo (Formatges Artefor)

– Tall i servei dels formatges
– Conservació dels formatges
– Tast i anàlisi sensorial de formatges
– Tast de formatges de cabra

SESSIÓ 3 – Formatger convidat: Pere Pujol (Formatgeria del Molí de Ger)

– Geografia dels formatges catalans
– Situació actual de l’elaboració de formatges a Catalunya
– Fires, concursos y el turisme del formatge a Catalunya
– Tast de formatges d’ovella
SESSIÓ 4

Visita a una formatgeria artesanal on podrem veure els diferents passos de l’elaboració del formatge, des de la munyida dels animals fins a la cambra de maduració.

Related Posts