Pèsols amb pernil els fa molta gent,
la gràcia d’aquesta recepta està en fer un brou curt de pernil per afegir a l’ofegat en lloc d’aigua o algun altre brou.
-Posem en un pot 1 os de pernil i 1 litre d’aigua, deixem bullir durant uns 20 minuts.
-Mentre bull el brou….
– escalfem un bon raig d’oli d’oliva durant 5 minuts en el robot, posició (rehogar)
– afegim 3 alls tendres i els sofregim 5 minuts (rehogar)
– afegim 1/2 ceba i juntament amb els alls la sofregim 7 minuts.
– afegim els “tacos” de pernil i sofregim 5 minuts més, juntament amb una mica de menta i una copeta de vi ranci.
– afegim el kilo de pèsols pelats (250 g. un cop pelats) i un quart de litre del brou de pernil.
– 14 minuts de “rehogar” i llestos”
Quant possem el robot a rehogar, sempre en velocitat 1 i cap endavant.
Bon profit