Per què cal PARLAR sempre en CATALÀ? | Perill i Esperança

Sovint s’afirma que la llengua catalana està en perill d’extinció, que la salut del català no és bona, que és un idioma subordinat en situació de diglòssia, que li queden quatre dies… Tot això és veritat? Va de debò la cosa? El català realment està morint a poc a poc? En aquest vídeo tracto aquestes qüestions amb dades i amb el coneixement i l’experiència d’haver estudiat filologia catalana i d’haver-ne fet divulgació durant anys. Cal crear consciència, cal parlar sempre en català i, sobretot, cal fer-ho ara. D’aquí 10 anys, probablement ja serà massa tard perquè la situació crítica que vivim ja no es podrà revertir.
Som-hi! Parla en català amb tothom per preservar la llengua mil·lenària pròpia dels Països Catalans i conservar la diversitat lingüística del món.

Més informació sobre la salut del català:
https://www.idescat.cat/pub/?id=eulp
https://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1893740-emergencia-pel-descens-de-l-us-social-del-catala.html
https://stoacatalana.wordpress.com/2020/11/16/4495/
https://www.vilaweb.cat/noticies/us-vam-avisar-la-salut-del-catala-quaranta-anys-despres/

IMPORTANT: M’he creat un canal de Mecenatge a a l’Aixeta perquè, qui vulgui i pugui, m’ajudi a poder seguir fent vídeos de divulgació del català. Des de només 1,5€ al mes, em pots ajudar a fer més vídeos i a millorar la seva qualitat. El meu objectiu és arribar als 60 mecenes: em dones un cop de mà?
ENLLAÇ DE MECENATGE:
https://lletraferint.aixeta.cat/ca/subscriptions

No oblideu de SUBSCRIURE-US al canal i d’activar la campaneta per rebre un avís de quan penjo un nou vídeo. Si COMPARTIU el vídeo aconseguirem que més gent conegui aquests refranys. I, si el vídeo t’ha sembla interessant, FES UN M’AGRADA per contribuir amb aquesta comunitat d’amants de la llengua i literatura.

Aquí teniu el meu blog:
https://literaturacatalanalletraferits.wordpress.com/

Aquí teniu l’Instagram del canal:
https://www.instagram.com/lletraferint/

Aquí teniu el Twitter del canal:
https://twitter.com/Lletraferintmon

També he fet una pàgina de Facebook:
https://www.facebook.com/Lletraferint/

Salut!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.