📁 Veure tots

OLI perfumat de FARIGOLA i ROMANÍ

Oli de farigola i romaní, …. una recepta d’allò més fàcil que ens perfumarà tot tipus de plats. Mira que
es molest trobar-se trossos d’herbes quan mengem, doncs amb aquest oli ja no tornarà a passar, mai més ens trobarem trossos de farigola o romaní per la boca. Amb aquest oli de farigola i romaní podem regar un pa amb tomàquet que acompanyi alguna carn a la brasa, el podem regar per sobre d’una escalivada, podem afegir-li a un arrosset de muntanya,…. en fi, deixeu volar la vostra imaginació i gaudiu d’aquest oli amb aromes de bosc. INGREDIENTS PER FER OLI PERFUMAT DE FARIGOLA I ROMANÍ: 300g d’oli d’oliva Un grapat de farigola ( uns 10g) Un grapat de romaní (uns 10g) ELABORACIÓ PER FER OLI PERFUMAT DE FARIGOLA I ROMANÍ: En un cassó posem l’oli d’oliva. Li afegim la farigola i el romaní. Posem a escalfar tot plegat fins arribar aproximadament als 80 ºC (entre 75 i 85 ºC). Mantenim a aquesta temperatura durant 20 minuts. Anirem removent de tant en tant. Un cop han passat els 20 minuts traurem el cassó del foc. Li donem unes quantes voltes a la farigola i el romaní i ho tapem amb paper d’alumini. Deixem reposar durant 1 hora a temperatura ambient. Passada aquesta hora colem o filtrem l’oli cap un bol o pot de vidre. I ja tindrem el nostre oli perfumat, ara només quedarà posar-ho a un bonic setrill. Com veieu no hem maltractat ni l’oli amb temperatures elevades ni hem triturat la farigola i el romaní. Si seguiu aquesta recepta al peu de la lletra tindreu un oli perfumat de farigola i romaní d’escàndol, no se’ns haurà oxidat ni serà gens amargant. Alternatives: Aquesta recepta la podem fer també amb oli de gira-sol i un cop ho tinguem a temperatura ambient el podem utilitzar per fer un allioli de farigola i romaní que deixarem al nostres convidats bocabadats. Aquesta video recepta l’hem maridat amb la canço “Tant de bo” de Suu. SALUT I BON MENJAR!!