Oli de romaní i farigola / Receptes de cuina

L’oli d’herbes aromàtiques dona molt de joc, ens serveix tant per preparar salses com per amanides, pizzes…

INGREDIENTS
Oli d’oliva verge extra
farigola i romaní
(Aproximadament, per uns 400 ml d’oli farem servir 10 g de farigola i 10 g de romaní)
Si voleu el podeu fer només amb una de les herbes.

PREPARACIÓ
En un cassó, tot en fred, posem les hebes aromàtiques i l’oli.
Escalfem suaument fins que la temperatura de l’oli arribi a 80ºC. Si no teniu termòmetre, us podeu orientar observant l’oli. Quan comenceu a veure micro-bombolles, tindreu aquesta temperatura.
Si l’escalfesim massa, les herbes es fregirien i no és el que volem.
El tenim a 80ºC durant 15 minuts
Parem el foc, tapem i ho deixem reposar mímim 1 h a temperatura ambient.
Coleu l’oli i el guardeu en un pot hermètic i ja el tenim!

Aquesta recepta és dels nostres companys @uinateca

Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina www.kilometre0.cat.
Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu.

Bon profit!
Júlia i Montse

Related Posts