La Martina aprèn a estimar la llengua 2016

La Martina, amb 4 anyets, junt amb els seus tutors la Susanna i en David i la seva germaneta Meritxell ens delecten amb 1 minut i mig, ple de tendresade, de com s’aprèn a estimar la llengua. Imatges de l’ùltim campionat de Scrabble en català de Celrà 2016 (Girona).
https://youtu.be/U5Dkxv1kB20
L’Scrabble és una diversió i una manera innovadora perquè els nens desenvolupin el vocabulari i la matemàtica. Jugant Scrabble els nois fomenten no solament l’amor per les paraules, sinó que també s’enriqueixen amb altres habilitats importants. Pensar on col·locar la paraula en el tauler construeix relacions espacials i habilitats estratègiques del pensament; estimulant la destresa en l’anàlisi de les paraules i la lògica verbal. Esperar que jugui el contrincant, els ensenya a tenir paciència i disciplina. Sumar les lletres de la seva paraula els fa practicar en matemàtiques, desenvolupant la seva capacitat sumatòria mental.
D’aquesta manera es va millorant el llenguatge de manera lúdica, induint a la correcta escriptura i perfeccionant el vocabulari. Alhora que els nois es familiaritzen amb l’ús del diccionari, dins d’un context recreatiu i aprenen sobre modismes i cultura d’altres nacions, a través de les paraules que resulten del joc.
A més, jugant amb altres nens i adults, consoliden les seves habilitats socials, desenvolupant les seves estratègies en participació grupal, així com s’incentiva en ells el sa esperit de la competència.
Va ser així, que en alguns països, el Scrabble s’ha incorporat com una matèria extra curricular a les escoles. I en el cas dels Estats Units, i Austràlia, per exemple, amb l’ajuda d’Hasbro en el primer i Mattel en el segon i de les respectives Associacions Nacionals de Scrabble, van crear el Programa Nacional de Scrabble per a l’Escola.
A Catalunya, Scrabble Escolar, des de fa 7 anys organitza el Campionat Escolar dels Països Catalans, comptant amb el suport de Mattel i institucions com Plataforma per la Llengua i el CNL de Catalunya
I l’opinió dels professors és que el programa és una eina nova sòlida i innovadora de l’ensenyament
Mas de 10000 alumnes ja han passat pels diferents tallers, prèvies i finals ampliant aquest any les activitats a escoles del País Valencià, d’Elx i Castelló.
@fiscrabble ‪#‎scrabblecatala‬ ‪#‎scrabblecat‬ ‪#‎scrabble‬ www.catamots.cat www.fiscrabble.cat www.scrabbleescolar.cat

Related Posts