El Vinya La Scala és el vi més icònic del celler Jean Leon, situat a Torrelavit, l’Alt Penedès (Barcelona). És un vi negre elaborat amb la varietat Cabernet Sauvignon, importada de França i plantada al Penedès per Jean Leon el 1963. La vinya d’on prové aquest vi és una finca petita, d’unes vuit hectàrees, amb un terrer argilós i calcari, que es cultiva amb agricultura ecològica des de 2008, certificat pel Consell de la Producció Agrícola Ecològica (CCPAE) i amb viticultura regenerativa des del 2021. La vinya d’on prové La Scala no es tracta ni amb pesticides ni insecticides. La Scala és el nom del restaurant de Jean Leon a Beverly Hills (Los Angeles), freqüentat per estrelles de Hollywood com James Dean, Frank Sinatra, Marilyn Monroe, entre molts d’altres. La primera anyada d’aquest Gran Reserva s’elabora el 1969. Des de llavors només s’elabora en anyades excepcionals, com la del 2015. És un vi negre Gran Reserva, perquè el vi reposa un mínim de 24 mesos en bótes de roure francés i un mínim de 36 mesos en ampolla. El vi reposa un mínim de cinc anys i es posa a la venda a partir del sisè. L’edició del 2021 és el Vinya La Scala 2015, amb una edició de poc més de 12.000 ampolles, que es posen a la venda amb una caixa de fusta.
🔴 La nostra web: https://enoturista.cat/
———SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS——
🔴 INSTAGRAM: https://www.instagram.com/enoturista/
🔴TWITTER: https://twitter.com/enoturista_
🔴 FACEBOOK: https://www.facebook.com/enoturista.cat/
🔴 MAIL: info@enoturista.cat