“INFLUÈNCIA DE SEGLES DELS CATALANS EN LA MÚSICA ESPANY. La posterior invisibilitat catal”. J. PRATS

Passejada breu pel Context històric-musical des dels inicis a l’actualitat.
El Romànic i El Císter: expansió catalana cap a Castella – Els Trobadors literatura i música a Catalunya – Els instruments de la Corona catalana-aragonesa – La Viola de mà / la Guitarra, invent dels catalans – Montserrat – El Renaixement – El Barroc – Els Clàssics – El Flamenc: arrels a Catalunya? – Els Cors de Clavé – Les orquestres de Ball Xavier Cugat – Cantautors – El Rock català…
Punt central de l’exposició : Centenari del Mestre Felip Pedrell, impulsor de la música feta per catalans a l’Espanya del Segle XIX.
Hipòtesis i conclusions.
Per JOSEP PRATS TARSÀ. Mestre especialitat musical i Músic.

Articles publicats :
– Císter, Monestirs reials a la Catalunya Nova.
–Campanes i campanar de… La Guàrdia dels Prats i la seva Església.-
– Els altres xiquets de Valls (grallers a l’Espluga de Francolí)

Vídeos a la pàgina Web de l’INH :
“El Flamenc “ – “ La Guitarra” – “Felip Pedrell” – “La desaparició del Monestir de Sant Francesc de Barcelona”.

NOTA D’EN LLUÍS BOTINAS, únic responsable del que s’hi diu:
Cicle:
“Recuperar la nostra autèntica Història per assolir ARA la llibertat arrabassada el 1714”

Aquesta nova etapa d’activitats presencials de LA GOTA CATALANA vull dedicar-la obertament a recuperar l’autèntica història de Catalunya i de tota la Nació Catalana COM UNA IMPORTANT MANERA DE REFORÇAR LA NOSTRA ACTIVITAT PER ASSOLIR LA INDEPENDÈNCIA/LLIBERTAT ARA!

Ens reforça connectar-nos amb l’obra col·lectiva dels nostres avantpassats, superant l’orfandat que ens han imposat durant segles (cinc? més?) els castellans negant que tinguéssim història pròpia … ¡¡¡mentre s’apropiaven de TOTA la nostra autèntica Història, castellanitzant-la (canviant els noms de personatges i de ciutats, traduint llibres i posant-los autors castellans -sovint, els noms dels censors-, repintant quadres, etc.) i presentant-la al món com a seva!!!

I també ens reforça adonar-nos de la funció desnacionalitzadora dels “nostres” dirigents (polítics, socials, periodístics, educatius -inclosos els catedràtics i altres professors “catalans” d’Història-, etc.) que: 1) ens expliquen la “Història de Catalunya” anti·catalana cuinada/inventada a Madrid, i 2) ens CENSUREN els enormes esforços de recuperació de l’autèntica Història del catalans realitzats des de fa una trentena d’anys per l’INH (Institut Nova Història, https://www.inh.cat/) i d’altres grups o persones: Histocat (Fundació d’Estudis Històrics de Catalunya, https://www.histocat.cat/), La vaca cega (https://www.histo.cat/), CCH (Cercle Català d’Història, https://www.cch.cat/), ARHLC (Associació per a la recerca de la història i les llibertats catalanes, https://www.devolucio.cat/), Memorial 1714 (https://www.memorial1714.cat/), CEC (Cercle d’Estudis Colombins, https://www.cecolom.cat/), Marcel Mañé (e. p. d., http://marcel-mane.com), https://historiausurpada.blogspot.com/, més?

Aquesta doble acció desnacionalitzadora dels “nostres” dirigents és suficient per a qualificar-los de TRAÏDORS al Poble Català i a tota la Nació Catalana. Per tant, per recuperar la llibertat, el Poble Català hem d’escombrar els actuals dirigents catalans perquè són el principal obstacle per aconseguir-ho atès que TOTS (ocupants -PP, VOX, Cs-, botiflers -PSC, Comuns-, independentistes -polítics: JxC, ER, CUP, i socials: ANC, Òmnium- actuen al servei de Madrid. I des del Punt de Vista Català -a recuperar ràpidament!-, això és lògic tenint present que estem sotmesos des de 1714.

Barcelona (ciutat ocupada des de l’11 de setembre del 1714; el castellà és la llengua de l’ocupant), 4 de febrer del 2022. Ampliat el 17 d’octubre. I el 6 de desembre.

Related Posts