Immunitat Puigdemont i Junqueras | Sentència Tribunal Europeu | Tribunal de justícia Unió Europea

La paradoxa de la Immunitat parlamentària de Puigdemont i la no immunitat d’Oriol Junqueras segons la Sentència de Tribunal Europeu TJUE (Tribunal de Justícia de la Unió Europea i la Sentència de Tribunal Suprem
Més sobre la Immunitat parlamentària de Carles Puidemont: https://youtu.be/AhiQNCWuDH8
Més sobre inviolabilitat i immunitat: https://youtu.be/UMOe7Wd_vlY
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras es van presentar a les eleccions europees per obtenir un escó de Eurodiputat i alhora aconseguir la immunitat parlamentària dels eurodiputats. Van guanyar el seu escó d’eurodiputats. Avui Puigdemont té la immunitat parlamentària, i Oriol Junqueras no té la immunitat parlamentària, però no perquè així ho sostingui el Tribunal de Europeu, sinó perquè es la denega el Tribunal Suprem d’Espanya, nacional. És la primera vegada que el Tribunal Suprem fa cas de les sentències Europees, encara que dissimuladament, utilitzant els seus arguments jurídics, encara que més aviat, el que sembla és que els va sorprendre la postura Europea ja que la seva decisió estava ja presa.
La veritat és que la immunitat parlamentària europea, que existeix i és real, té una regulació laxa o genèrica, ja que es remet a les normes d’immunitat parlamentària dels parlaments i governes de cada un dels Estats membres de la Comunitat Econòmica Europea, que hi ha procediments d’empara que poden sol·licitar els Eurodiputats si són detinguts o veuen en perill les seves prerrogatives d’immunitat a les president de Parlament Europeu, procediments de suspensió de la immunitat parlamentària, denominat suplicatori, pels quals les autoritats poden sol·licitar la suspensió de la immunitat parlamentària a l’eurodiputat, i els salconduits que pot emetre el Parlament Europeu per als viatges dels eurodiputats.
En qualsevol cas la immunitat parlamentària és temporal, no és una inviolabilitat, que és per sempre.
En conclusió 1 galimaties de normes, prerrogatives i institucions que no estan harmonitzades a Europa, que són diferents per als eurodiputats segons on visquin i segons la seva nacionalitat , i que ja haurien d’estar resoltes amb aquestes sentències, o no.

Més informació a http://ruaixvanaarle.com o trucant al telèfon 93 444 84 94
Diari Més
Diari Més Tarragona
Diari Més Camp
Diari Més Ebre
Diari Més Penedès
Diari Més Costa Daurada
Diari Més Digital
Advocats Barcelona
Advocats Barcelona
Advocats Lleida
Advocats Girona
Advocats Tarragona
Advocats Internet
Advocats Online
Advocats Youtube

*** SUBSCRIU-TE ***
Si tens dubtes legals o vols entendre des d’un punt de vista jurídic notícies I temes d’actualitat. Un llenguatge accessible per entendre principis i normes del Dret mercantil, Dret Civil, Dret Penal, Dret laboral, etc.

*** FES LES TEVES CONSULTES I SUGGERIMENTS ***
Deixa un comentari si tens qualsevol dubte sobre aquest vídeo o si vols fer un suggeriment per a propers vídeos.

*** SEGUEIX A RUAIX EN XARXES SOCIALS ***
https://twitter.com/JSRuaix
https://www.facebook.com/josep.serraruaix
https://www.instagram.com/ruaix.vanaarleabogados/
https://twitter.com/ruaixvanaarle
https://plus.google.com/100654059317501122875

HASHTAGS:
#parlamenteuropeu #orioljunqueras #carlespuigdemont #inmunitatparlamentaria #eurodiputados #puigdemont #juntsxcat #erc #abogado #advocat #abogadobarcelona #abogados #advocats

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.