El Rock-Òdrom Programa nº120 ESPECIAL La Segona Edat D’Or Del Heavy Espanyol PART 3 Dissabte 21/8/21

La Segona Edat d’Or del Heavy Metal Espanyol. PART 3: Any 2001
Avalanch: Tierra de nadie és la cançó que obria l’àlbum més exitós dels asturians, El Ángel Caído, i que fou també l’últim amb en Víctor García a la veu.
Lujuria: María Martillo. Amb Enemigos De La Castidad, els Lujuria van assolir el seu zenit de popularitat, esdevenint un dels grups de capçalera de Locomotive.
Beethoven R.: Quien irá a por ti soy yo. Amb el senzill El Guardián de tu piel que anava inclòs al seu disc Un Poco Más, semblava que aquests paios es menjarien el món… i s’hi van quedar ben a prop. La mala sort i les topades internes ho van impedir.
Azrael: Nada que temer. Dimensión IV va vendre 12000 còpies durant el primer mes però greus problemes amb la companyia discogràfica en plena promoció els fa trencar amb Locomotive i es van veure obligats a aturar-se en el seu millor moment.
Tierra Santa: Juana De Arco. El seu quart àlbum, Sangre De Reyes, també va significar el seu sostre. La fórmula va funcionar de meravella però a partir d’aquí va començar a esdevenir repetitiva i el grup va iniciar la seva progressiva davallada.
Draconian: The Eyes Of The Rain. L’únic treball que va treure aquest grup de Màlaga es diu To Outlive The War i és una de tantes bandes que rescatem de l’oblit.
Sphinx: Condenado a vivir. L’àlbum homònim dels Sphinx és, potser, el millor debut d’aquell any 2001.
Saurom Lamderth: El Saltimbanqui. El Guardián De Las Melodías Perdidas fou el primer treball d’un dels grups que, vint anys després i amb la inevitable evolució que comporta el pas del temps, ha assolit l’èxit massiu a l’escena hispana.

https://elrockodrom.cat | Mail: hola@elrockodrom.cat | Telegram: https://t.me/elrockodrom | https://twitter.com/elrockodrom

La segona edat d’or del Heavy Metal espanyol.

El repàs que El Rock-Òdrom fa a la que fou la segona edat daurada del heavy metal espanyol arriba al seu tercer capítol, corresponent a l’any 2001.

Si al Capítol 1 encetàvem aquesta sèrie homenatge a una època irrepetible amb una revifada de l’escena que reivindicava de nou als clàssics del nostre metall i, alhora, donava llum a alguns discos que han esdevingut clàssics, al Capítol 2 vam veure la confirmació d’aquesta escena amb esdeveniments com la primera edició del festival Rock Machina i la sortida d’altres discos enormement exitosos.

Així doncs, arribem al Capítol 3 on conflueixen dos elements rellevants: D’una banda apareixen els últims grans discos d’un bon grapat d’aquestes bandes que han estat protagonistes als capítols anteriors i, de l’altra, comencem a veure tot un reguitzell noves fornades de músics que treuen els seus primers treballs amb bandes que, en la immensa majoria de casos, ja són història passada.

No et perdis El Rock-Òdrom d’avui! No et quedis sense escoltar-lo!

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter

El Rock-Òdrom és el teu web en català dedicat al rock dur, el heavy metal i tots els seus vessants. Al web d’El Rock-Òdrom hi trobaràs programa de ràdio setmanal, ressenyes de discos, entrevistes, cròniques de concerts i molt més!
El Rock-Òdrom: Programa de ràdio en català dedicat al Heavy Metal. Tots els dissabtes en directe a les 13hs a Ona de Sants 94.6 FM (Barcelona) i www.onadesants.cat