📁 Veure tots

Croquetes d’espinacs, panses, pinyons i bacallà – ferro colat – Cast Iron

Croquetes d’espinacs i bacallà esqueixat amb panses i pinyons INGREDIENTS: – Espinacs – Pinyons – All en pols – Ceba en pols – Bacallà esqueixat – Oli
d’oliva – Mantega – Farina – Llet – Nou moscada – Ou – Farina de galeta PROCEDIMENT: Posem una mica d’oli d’oliva en una paella de ferro colat i fem saltar uns pinyons i unes panses. Rentem els espinacs i els incorporem a la paella, afegim una cullerada d’all en pols i una cullerada de ceba en pols. A mitja cocció dels espinacs incorporem el bacallà esqueixat i ho deixem coure tot plegat fins que haguem reduit tota l’aigua. Colem la mica d’aigua que pugui quedar i reservem. En la mateixa paella fonem 75 grams de mantega, incorporem la mateixa quantitat de farina tamisada i ho coem remanant sense parar durant uns 5 minuts aproximadament. Un cop cuita la farina anem incorporant poc a poc 3/4 litre de llet. Remenem la llet i la farina per tal de que no es facin grumolls i incorporem els espinacs que teniem reservats. Coem aquesta massa sense parar de remenar i controlant el foc per tal de que no es cremi. Un cop acoseguim la textura desitjada, retirem del foc i depositem la massa en un plat que portarem a la nevera fins que la massa es pugui moldejar per a fer les croquetes. Modelem les croquetes, les passem per ou batut i farina de galeta, i ja les podem fregir en oli abundant. Si hem fet bé la feina, tindrem unes croquetes meloses i bones.