Croquetes d’espinacs, panses, pinyons i bacallà – ferro colat – Cast Iron

Croquetes d’espinacs i bacallà esqueixat amb panses i pinyons
INGREDIENTS:
– Espinacs
– Pinyons
– All en pols
– Ceba en pols
– Bacallà esqueixat
– Oli d’oliva
– Mantega
– Farina
– Llet
– Nou moscada
– Ou
– Farina de galeta
PROCEDIMENT:
Posem una mica d’oli d’oliva en una paella de ferro colat i fem saltar uns pinyons i unes panses.
Rentem els espinacs i els incorporem a la paella, afegim una cullerada d’all en pols i una cullerada de ceba en pols.
A mitja cocció dels espinacs incorporem el bacallà esqueixat i ho deixem coure tot plegat fins que haguem reduit tota l’aigua.
Colem la mica d’aigua que pugui quedar i reservem.
En la mateixa paella fonem 75 grams de mantega, incorporem la mateixa quantitat de farina tamisada i ho coem remanant sense parar durant uns 5 minuts aproximadament.
Un cop cuita la farina anem incorporant poc a poc 3/4 litre de llet.
Remenem la llet i la farina per tal de que no es facin grumolls i incorporem els espinacs que teniem reservats.
Coem aquesta massa sense parar de remenar i controlant el foc per tal de que no es cremi.
Un cop acoseguim la textura desitjada, retirem del foc i depositem la massa en un plat que portarem a la nevera fins que la massa es pugui moldejar per a fer les croquetes.
Modelem les croquetes, les passem per ou batut i farina de galeta, i ja les podem fregir en oli abundant.
Si hem fet bé la feina, tindrem unes croquetes meloses i bones.

Related Posts