“Conquesta catalana de Sicília, malgrat Aragó” Manel Capdevila (versió complerta)

La troballa de nous documents papals reforcen la tesi de l’investigador Manel Capdevila, qui des del 2009 defensa que Catalunya era un Regne i que la poc coneguda conquesta catalana de Sicília així ho demostra.

El Papa francès Marti IV va excomunicar al rei català Pere el Gran (1240-1276-1285) i va atorgar el títol de Rei d’Aragó a Carles d’Anjou. Això succeí quan els aragonesos i els mallorquins donaven suport als francesos.

Per aquest motiu, quan Pere el Gran va conquerir Sicília (1282), va fer-ho únicament com a Rei de Catalunya i Rei de València, fet que demostra que Catalunya era un Regne.

Aquesta tesi invalida les teories defensades per la historiografia espanyola que asseguren que Catalunya mai fou un Regne i que sempre fou només un comtat.

Pere el Gran, a més, va rebre, a la vila siciliana de Caltabellota (Catalabelota), el títol de Rei de Trinacria, nom de Sicília en temps de la Magna Grècia, quan Arquimedes defensà Siracusa, capital de l’illa.

MANEL CAPDEVILA I MARESMA (Arenys de Mar, 1945) és enginyer de sistemes, consultor i expert en història. Especialitzat en ciència medieval relacionada amb l’astronomia, l’alquímia catalana i la ciència nàutica (instruments, taules de navegació i portolans, pólvora catalana, ampolleta catalana…). Es un dels principals i més prolífics investigadors en història del nostre país, i membre de l’Institut Nova Història (INH) https://www.inh.cat/

NOTA D’EN LLUÍS BOTINAS, únic responsable del que s’hi diu:

Cicle: “Recuperar la nostra autèntica Història per assolir la llibertat ARA!”

Aquesta nova etapa d’activitats presencials de LA GOTA CATALANA vull dedicar-la obertament a contribuir a recuperar l’autèntica història de Catalunya i de tota la Nació Catalana COM UNA MANERA DE REFORÇAR LA NOSTRA ACTIVITAT PER ASSOLIR LA INDEPENDÈNCIA/LLIBERTAT ARA!

Ens reforça connectar-nos amb l’obra col·lectiva dels nostres avantpassats, superant l’orfandat que ens han imposat durant segles (cinc? més?) els castellans negant que tinguéssim història pròpia … ¡¡¡mentre s’apropiaven de TOTA la nostra autèntica Història, castellanitzant-la i presentant-la al món com a seva!!!

I també ens reforça adonar-nos de la funció desnacionalitzadora dels “nostres” dirigents -inclosos els catedràtics i altres professors “catalans” d’Història- que: 1) ens expliquen la “Història de Catalunya” anti·catalana cuinada/inventada a Madrid, i 2) ens CENSUREN els enormes esforços de l’INH i d’altres grups, i els magnífics fruits ja obtinguts de les seves investigacions independents … i sense cap tipus de subvencions!
Visca Catalunya DE NOU lliure!

Lluís Botinas Montell Vallés Ribó Closa Garrabou Torruella Gras
Investigador independent, impulsor de LA GOTA CATALANA i president de Plural-21
Autor de “Conèixer els catalans d’abans de 1714”
@LluisBotinas
https://lagotacatalana.cat/

Barcelona (ciutat ocupada des de l’11 de setembre del 1714), 14 de novembre del 2021

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.