Conill amb SAMFAINA

Si no sabeu com fer la recepta de Conill amb samfaina, aquí teniu una d’aquelles receptes tradicionals per sucar-hi pa. M’encanta fer receptes de cassola, tot i que no tinc foc per fer-les. Però no per això les deixaré de fer.

Com be diu el nom de la recepta bàsicament portaria conill i samfaina, però a partir d’aquí podem deixar anar la nostre imaginació i fer-la al nostre gust.

En aquest cas jo incorporo unes espècies que li donen un gust boníssim i un toc de salsa worcestershire (salsa perrins) que li dona un toc de més profunditat.

No tingueu por de fer aquests plats de tota la vida com aquesta recepta de conill amb samfaina, que de ben segur us agradarà.

INGREDIENTS PER FER CONILL AMB SAMFAINA ( per a 4-5 persones, depén la gana):
1 Conill (tallat a trossos)
3 Dents d’all
3 Cebes
1 Pebrot vermell
1 Pebrot verd
1 Carbassó
1 Albergínia
6 Tomàquets
1 Culleradeta de comí
1 Culleradeta de pebre vermell de la Vera
2 Claus
1/2 Anís estrellat
2 Farcellets cassolans (un lligat de 2 fulles de llorer+ branca de farigola+ branca de romaní).*podeu fer servir els farcellet del super, si voleu.
30 ml de salsa Worcestershire (salsa Perrins)
100 ml de Vi ranci ( si no teniu podeu fer servi conyac o brandi)
Oli, sal, pebre i aigua

ELABORACIÓ PER FER CONILL AMB SAMFAINA:
-Posem oli en una cassola i afegim els alls sencers esclafats per tal d’aromatitzar l’oli. En quan estiguin una mica rossets els treiem.
-Salpebrem el conill i el daurem. Un cop hagin agafat un coloret maco el reservem fora de la cassola. (Vigileu amb el fetge, que es fa deseguida).
-En la mateixa cassola afegim les cebes, el pebrot vermell i el pebrot verd que els haurem tallat a cuadradet no massa petits. Els deixarem uns 5 miuuts abans d’afegir la resta.
-Passat els 5 minuts afegim el carbassó tallat a daus i deixem coent uns 2-3 minuts. A continuació hi posarem la albergínia també tallada a daus.
-Jo en aquest moment es quan m’agarada afegir una mica de sal a totes les verdures.
– Deixarem que les verdures s’estovin bé , uns 10 minuts aproximadament. Anirem afegin una miquetona d’aigua si veiem que s’enganxen a la cassola.
-Ara serà l’hora dels tomàquets. 2 tomàquets els afegirem tallats a daus i els altres 4 tomàquets els ratllarem. Jo li poso també la branca per que crec que li donarà més aroma a tomàquet, però no tinc cap rigor científic, així que és opcional.
-Ara serà l’hora del condiment, afegim el comí, el pebre vermell de la Vera, els claus, el anís estrellat, els farcellets d’herbes i la salsa Worcestershire.
-Deixarem a foc més aviat suau fins que s’evapori l’aigua.
-Vinga va que hi ha un aroma a la cuina d’escàndol i la recepta de conill amb samfaina ja està a mig fer!!
-Un cop evaporada l’aigua del tomàquet, incorporem al protagonista, els trossos de conill.
-Regem per sobre amb el vi ranci i removem una mica tot plegat per tal d’incoporar tots els ingredients de la cassola. Deixem uns 5 minuts per tal d’evaporar l’alcohol del vi.
-Un cop evaporat, afegim aigua fins a cobrir el conill i deixarem fent xup-xup suau durant uns 30 minuts.
-Durant el xup-xup serà l’hora de fer la cervesseta merescuda, però no us oblideu de remenar de tant en tant, eh.
I,… nois i noies, ja tindrem la nostra recepta de conill amb sambfaina feta!!

Aquesta videorecepta està maridada musicalment amb:
-“Louisiana o els Camps de Cotó” de Els Amics de les Arts.
-“Sta. Alegria” de La Troba Kung-Fú.
SALUT I BON MENJAR!!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.