Per preparar les cocotxes o kokotxes de bacallà al pil pil utilitzarem una cassola de fang, com s’ha fet des de sempre, o si no n’hi ha una paella. El diàmetre ha de ser el just perquè càpiguen les cocotxes sense muntar-se les unes amb les altres sense que quedi massa espai lliure a la cassola.
Comencem netejant les cocotxes.
Assaonem amb sal al gust per les dues bandes .
Pelem els alls i les tallem a làmines fines.
Tallem l”all a làminesPiquem.
Reservem un parell de bitos.
Posem a escalfar oli d’oliva amb la qujantitat suficiente per cobrir gaitabé les cocotxes
Afegim els alls i el bitxo quan l’oli encara està fred i els daurem a foc mitjà fins que prenguin una mica de color. Els retirem de la cassola o paella i reservem, deixant que baixi la temèratura de l’oli.
Posem les cocotxes al mateix oli primer amb la pell cap amunt. Tornem a escalfar fins que comencin a deixar anar la gelatina.
Donem la volta a les cocotxes, retirem del foc i, deixem temperar.
Ara lliguem la salsa. Per això, retirem la meitat de l’oli i comencem a bellugar la cassola amb moviments de vaivé. Conformeu la salsa vagi espessint, afegim una mica més d’oli.
Un cop lligada, hi tirem un rajolí de vi blanc i continuem bellugant.
S no us lliga salsa, la podeu lligar amb un colador tal com es veu en el vídeo.
Per acabar, les escalfem a foc mitjà perquè tornin a agafar temperatura.
Leave a Reply