BESALÚ

Ens trobem a la Garrotxa, concretament a Besalú, un dels pobles medievals més bonics de Catalunya.
La sortida que us proposem avui és fer un viatge en el temps tot passejant per la vila medieval, que al 1966 va ser declarada “Conjunt Historicoartístic Nacional”.
Just a l’entrada ens trobem el pont que facilita l’accés a la vila tot creuant el riu Fluvià, amb dues grans portes imponents que ens reben i ens donen la benvinguda.
El pont romànic i les muralles molt ben conservades ens traslladen directament a l’època de les princeses i cavallers, i ja des de la mateixa entrada els més petits poden veure armadures, escuts i tot tipus de decoració de l’època.
Besalú es una vila amb gran riquesa històrica amb restes arqueològiques datades del segon mil·leni a.C.
Va ser en època romana on va créixer i gaunyar importància, però seria a l’edat mitjana, amb la reconquesta dels francs al s.VIII i amb la reordenació territorial de Guifré el Pilós al s.IX, on guanyaria la seva autonomia i esplendor.
Un dels comtats més importants, amb gran extensió, des de les Valls de Camprodon fins a Figueres, Besalú encara ara mostra la seva importància històrica entre els seus carrers.
El passeig per Besalú és agradable, tranquil i enriquidor, una visita única i molt recomanable on els més petits poden caminar per carrers i carrerons que guardan grans històries.
El mercat de la Vila de Besalú ja surt documentat l’any 1027, amb el pas dels anys el seu pes econòmic va ser molt important. Al segle XIV era encara el primer centre comercial de la Garrotxa, al qual acudien pagesos, artesans i comerciants i de tota la zona.
Al llarg del passeig trobarem la plaça Major, L’església de Sant Pere, Sant Vicenç i Sant Julià, així com els banys i Sinagoga jueus, i per descomptat el Pont romànic, pont reconstruït varies vegades al llarg de la història, sent l’última als anys 50/60, ja que durant la guerra civil va ser dinamitat.
Besalú un passeig per la història, on els més petits i grans queden embadalida amb l’entorn màgic que l’envolta.
Des de Besalú ens acomiadem!

INSTAGRA
@Excursionsambnens

Related Posts