👇👇Mira la DESCRIPCIÓ!👇👇 👉👉Subscriu-te al canal https://tuit.cat/I887N 👈👈
Aquest exercici pot servir de mostra per saber el nivell de dificultat de l’exercici d’Axonomètric de les PAU 2023, ja que ha canviat la puntuació de l’exercici i per tant haurà ha de disminuir la dificultat d’aquest (s’han de poder fer els 3 exercicis de sempre, abans de la COVID19, amb 90 minuts).
– Geometria Plana – 3 punts
– Dièdric – 3 punts
– Axonomètric – 4 punts
En aquest vídeo es resol un exercici axonomètric ISOMÈTRIC de les PAU per a majors de 25 de Catalunya del 2023, on s’explica com resoldre l’exercici d’una peça formada per cubs i amb corbes en tres direccions diferents.
És MOLT IMPORTANT entendre la figura, en aquest cas és bastant senzilla i potser no caldria, però sempre està bé fer una esbós a mà alçada del que anem a dibuixar, si pot ser, amb els eixos aproximats de l’exercici, per entendre la figura i poder veure què ens cal dibuixar i què no, pot ser que aconseguim estalviar molt de temps.
Encara que no sembli important, ho és molt, dibuixar correctament els EIXOS, amb les direccions correctes, un error en aquest punt baixarà molta nota a les PAU.
També és IMPORTANT encaixar la figura dins d’un prisma així evitarem equivocar-nos de dimensions de la peça, a vegades si anem acumulant mesures, només que ni hagi alguna d’errònia o l’error acumulat farà que la peça no tingui les dimensions principals correctes….
Un cop encaixat, hem de fer un quadrant, en perspectiva, dels arcs a traçar com a el·lipses, d’aquesta manera tindrem el centre de l’el·lipse, des don traçarem les diagonals i els punts de tangència. Tot seguit traçarem un quart o una semicircumferència en un costat del paral·lelogram i fent un segment a 45 graus del costat traçarem la diagonal per trobar un altre punt de l’el·lipse que traslladarem perpendicularment al costat del paral·lelogram i després en la direcció del costat del paral·lelogram fins a tallar la diagonal.
MOLT RECOMANABLE, quan tenim els punts de les diagonals, podem traçar rectes tangents per aquests punts que són paral·leles a les diagonals oposades al quadrilàter i així ens és més fàcil traçar la corba….
Si mireu el vídeo crec que entendreu tot el procediment….
👉Enllaç a l’examen de les PAU M25 del 2023 d’abril:
https://universitats.gencat.cat/web/.content/01_acces_i_admissio/acces-universitat/acces-segons-perfils-estudiants/tinc-mes-25-anys/models-examens/convocatoria-2023/documents_pdf/25a_dibu23et.pdf
👉Enllaç a la CORRECCIÓ de l’examen de les PAU M25 2023:
https://universitats.gencat.cat/web/.content/01_acces_i_admissio/acces-universitat/acces-segons-perfils-estudiants/tinc-mes-25-anys/models-examens/convocatoria-2023/documents_pdf/25a_dibu23ct.pdf
Espero que aquests vídeos us siguin útils i si vols que en faci més subscriu-te, anima molt.
O si ja estàs subscrit recorda que si t’ha agradat aquest vídeo pots fer-m’ho saber amb un m’agrada i si vols rebre notificacions dels nous vídeos pots prémer la campaneta.
I si creus que hi ha alguna errada o vols suggerir alguna millora, t’agrairia que m’ho facis saber deixant un comentari al peu del vídeo o a les xarxes.
✳️SEGUEIX-ME A LES XARXES✳️
📏Tweeter: @Josep_DT_IDC https://twitter.com/Josep_DT_IDC
📐Instagram: @josepi_dt https://www.instagram.com/josepi_dt/
✏️Geogebra: josepi https://www.geogebra.org/u/josepi
👉👉Subscriu-te al canal https://tuit.cat/I887N 👈👈
Ens veiem pel canal.
Josep Iglesias