“A Casa” | Projecte documental d’autor sobre el Baix Penedès. | Fotografia

Aquest és un projecte de fotografia documental d’autor. Amb aquest treball he volgut donar el meu punt de vista sobre el paisatge geogràfic i humà de la comarca del Baix Penedès, on resideixo actualment.

L’estat actual d’aquesta zona és complicat, ja que en l’àmbit social encara està patint les conseqüències de la crisi del 2008. Aquesta és la comarca amb més atur de Catalunya, i la manca de treball juvenil supera el 50% de les persones en aquesta franja d’edat.

En l’àmbit geogràfic també té problemes, amb un entorn destrossat per la urbanització descontrolada durant dècades i la fragmentació del seu paisatge al pas de grans infraestructures com l’AVE i les autopistes AP7 i C-32. El Baix Penedès pateix d’una idea clara de territori, és un espai físic que encara no sap si continua sent un entorn rural o si ja ha passat a ser definitivament urbà.

A pesar d’aquest panorama difícil queda lloc per l’esperança. Hi ha clars indicadors que aquesta zona està sent un pol d’atracció per a persones i famílies amb professions creatives, que troben en la comarca un bon lloc per poder dur a terme les seves activitats.

M’agradaria que aquest reportatge servís per donar visibilitat a la comarca on visc, que fos útil per a reflexionar quin és el seu estat i per donar valor a les persones que hi viuen.

Em comprometo a tornar a fer aquest treball d’aquí a 20 anys, convertint aquestes fotografies i els comentaris que provoquin amb un document més del projecte.

I tu, com veus el Baix Penedès?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.