Aquesta recepta ĂŠs dâaquestes que sempre he vist fer a casa meva. Des de ben petit he vist a la meva Ă via com farcia les closques de vieires i les enfornava amb aquella mĂ que ella tenia. DesprĂŠs he seguit veient a ma mare seguint fent aquesta delĂcia de âconchasâ de peix com diu ella.
La veritat es que aquest plat de petxines al forn Ês una recepta molt fà cil i econòmica que potser un plat de festa com un plat de reaprofitament del dia a dia.
đ Ingredients per les Petxines de peix i marisc
1 Cua de lluç
8 Gambes
1 Ceba petita
1 Cullerada de farina
500ml de llet
Sal i pebre
100gr de Formatge ratllat
Mantega
Opcional:
Nou moscada
Vi blanc
đ Variants de les vieires farcides
Podem utilitzar qualsevol peix (salmĂł, llobarro, rap,…) això si! Intentem que no sigui un preix noble o una part molt bona. Amb els retalls en servirĂ . Li podem posar o no gambes. Podem utilitzar sobres de peix que tinguem dâuna altra elaboraciĂł. Com us he comentat potser un plat de festa o un plat dâaprofitament.
đPuc utilitzar un altre recipient en contes de les petxines de vieires?
Doncs clar que si! Pots emplatar aquesta recepta on tu vulguis. Sempre i quan sigui un element que pugui anar al forn. Pensa que sâha de gratinar el formatge. SinĂł tens les petxines pots utilitzar terrines de fang. TambĂŠ queda molt i molt bĂŠ!
đOn puc aconseguir o comprar les closques de vieires?
Aquesta pregunta, crec que es resol per si mateixa. El meu consell es que un dia compris vieires, les cuinis amb una miqueta de pernil, pa ratllat, una mica de vi blanc i gratinades al forn. O com les vulguis menjar. Al acabar no llencis les conxes i ja les tindrĂ s per poder fer aquesta meravella de recepta.
đCom netejar les Conxes o petxines de les vieires
La millor manera de poder netejar les petxines es posar-les amb aigua tèbia i sabĂł durant una estona. Un cop estĂ tot tou rascar-les amb un fregall i posar-les al rentavaixelles. Dâaquesta manera aconseguim âesterilitzar-lesâ. Un cop ben i ben seques les podem guardar en un tupper perquè no agafin pols.
đPas a pas de la recepta:
00:00 Inici i presentaciĂł
00:21 Com ĂŠs una vieira?
00:32 Història de la recepta
01:13 Infusionar els caps de les gambes amb la llet
02:18 Fregir el lluç amb un rajolĂ dâoli
03:11 Picar una ceba ben petita
04:00 Sofregir la ceba fins que estigui ben rosa
5:00 Treure lâintestĂ de la gamba
5:30 Picar les gambes, esmicolar el lluç i incorpora-ho amb la ceba
7:04 Torrar la farina i tirar la llet infusionada amb les cloves de gamba
08:00 Rectificar de sal i pebre
08:50 Omplir les vieires
10:00 Posar el formatge i trossets de mantega sobre dels vieires. Introduir-les al forn a 220Âş
10:45 Emplatar i bon profit
11:10 Les tasto i estan bonĂssimes
11:44 Salut i teca
đSubscriu-te al canal: https://www.youtube.com/channel/UCgGhTZFgaRvDYSXCK0wtBAg?sub_confirmation=1
đ DĂłna-li a la campaneta đ i estarĂ s informat de tots els vĂdeos
Segueix-me a les xarxes:
đ Instagram: @canalvicfood – https://www.instagram.com/canalvicfoo…â
đ Facebook: @canalvicfood – https://www.facebook.com/canalvicfoodâââ
đ Twitter: @canal_food – https://twitter.com/canal_food?s=08ââ
Utensilis emprats en la recepta:
đłOlla tefal: https://amzn.to/3dHUteWâââ
đłPaella tefal: https://amzn.to/309lEr1ââ
đŞGanivet Arcos: https://amzn.to/2MfPczWâââ
đ´ Kit culleres de fusta: https://amzn.to/3aLbjaXâââ
đĽ˘Pinces de cuina Arcos: https://amzn.to/3pMNuE2ââ
đĽPlaca inducciĂł: https://amzn.to/30ry3Xsâ
Leave a Reply