Vols fer una de les meves receptes preferides? No et pots perdre aquesta recepta d’ALBERGĂNIES al forn farcides de carn. SĂłn un autĂšntic ESPECTACLE!
Les albergĂnies es poden farcir de verdures i fer un plat vegetariĂ , de tonyina i de tot el que se’t pugui passar pel cap. Amb tot el que li posis queden bĂ©!
PerĂČ avui les farcirem de carn. Utilitzarem tant carn de porc com carn de vedella. La picada de vedella ens donarĂ molt gust i la de porc amb mĂ©s greix ens aportarĂ mĂ©s melositat.
Realment aquest plat ens aboca aquelles albergĂnies farcides de la cuina de sempre. De la cuina de l’Ă via. SĂłn un d’aquells plats que no pots deixar de pensar en la taula de fa uns anys.
Receptes relacionades o esmentades:
Sopa de farigola: https://youtu.be/SeoyGp1QcbM
AlbergĂnia Cremada: https://youtu.be/Z3KKPymoCv0
Ingredients AlbergĂnies farcides
2 AlbergĂnies que facin un pam de llargada
80âŻg de picada de porc
80âŻg de picada de vedella
1 cullerada de pinyons
50âŻg de pa ratllat
1 ceba de figueres
100âŻml de llet
2 ous durs
1 Branca de farigola
1 Branca de RomanĂ
1 iogurt grec
20 fulles de coriandre
1/2 llimona
Sal
Pebre
Oli d’oliva
Pas a pas
00:00 Inici
00:17 PresentaciĂł recepta d’albergĂnies farcides
01:00 Piquem una ceba ben menuda
01:40 Netegem les albergĂnies amb aigua i les tallem longitudinalment
01:42 Farem uns talls a la polpa, hi posarem un grapat de sal i les deixarem reposar 10 minuts, aixĂ perdran l’amargor.
02:25 Tirarem un rajolĂ d’oli a la cassola i sofregirem la ceba durant uns 15 minuts a foc mitjĂ i anar remenat perquĂš no es cremi.
02:32 Passa’t aquest temps posarem l’all tallat a bastonets i el deixarem coure durant 5 minuts
03:30 Possar a coure els ous 10′
04:00 Posarem les albergĂnies al forn durant 20 minuts amb el forn a 200 graus.
04:30 Aixecarem sucres amb un got de vi ranci
05:10 Hi afegirem la carn picada a la nostra paella i la deixarem coure. Hi posem unes aromĂ tiques al gust
06:00 Sal pebrar el farciment
06:30 Hi posem les aromĂ tiques que mĂ©s ens agradin (RomanĂ, farigola, comĂ,…)
07:00 Tirarem els pinyons i ho deixarem coure tot plegat
07:30 Un cop cuites les albergĂnies, buidem la polpa amb una cullera.
07:56 Piquem aquesta polpa i l’afegim al farcit de la paella
08:18 Un cop feta la carn i posarem una cullerada de pa ratllat
08:28 Hi afegirem també la llet i donarem un parell de voltes
08:48 Tallem i afeguim l’ou a la paella
09:00 Omplim les nostres AlbergĂnies amb el farcit
09:30 Posem una mica de pa ratllat per sobre i les portem al forn a tota castanya fins a torrar una mica el pa
10:16 En un bol barregem el iogurt grec, el coriandre picat, la llimona un polsim de sal i un raig d’oli d’oliva
12:00 Emplatem i decorem amb la salsa de iogurt, uns pinyons una fulla de coriandre o romanĂ
12:38 Emplatat de l’esbergĂnia farcida amb salsa de iougurt grec
13:13 Salut i Teca
Variants:
Podeu posar les aromà tiques que més us agradin
Podeu variar les carns tot vedella o porc, pollastre o gall d’indi.
SinĂł tens vi ranci pots posar conyac o brandi
La salsa de Iogurt es totalment voluntaria
Podeu afegir verdures com pastanaga o pebrot
Podeu gratinar-les amb formatge
đSubscriu-te al canal: https://www.youtube.com/channel/UCgGhTZFgaRvDYSXCK0wtBAg?sub_confirmation=1
đ DĂłna-li a la campaneta đ i estarĂ s informat de tots els vĂdeos
Segueix-me a les xarxes:
đ Instagram: @canalvicfood – https://www.instagram.com/canalvicfoo…â
đ Facebook: @canalvicfood – https://www.facebook.com/canalvicfoodâââ
đ Twitter: @canal_food – https://twitter.com/canal_food?s=08ââ
Utensilis emprats en la recepta:
đłOlla tefal: https://amzn.to/3dHUteWâââ
đłPaella tefal: https://amzn.to/309lEr1ââ
đȘGanivet Arcos: https://amzn.to/2MfPczWâââ
đŽ Kit culleres de fusta: https://amzn.to/3aLbjaXâââ
đ„ąPinces de cuina Arcos: https://amzn.to/3pMNuE2ââ
đ„Placa inducciĂł: https://amzn.to/30ry3Xsâ